Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

21η ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
Η νέα όψη της ανατολικής εισόδου του Πάρκου μετά την μετοπνομασία του σε "ΠΑΡΚΟ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ"

 Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2013, η 21η Πανθρακική συνάντηση Παλαιών Προσκόπων, με τη συμμετοχή παλαιών προσκόπων της Θράκης, της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και άλλων πόλεων της Βορείου Ελλάδας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Παλαιών προσκόπων, καθώς και εκπρόσωπος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
 
  

 Επάνω: Η είσοδος της Σημαίας κατά την έναρξη της Σνάντησης των παλαιών  Προσκόπων. Κάτω: Το Προεδρείο της Συνάντησης με τους Θόδωρο Ορδουμποζάνη, Παλαιό πρόσκοπο, Σταύρο Μπαμπάλα, Πρόεδρο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αλεξανδρούπολης και αριστερά τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Παλαιών Προσκόπων.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας πραγματοποιήθηκε  στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου ALEXANDER BEACH HOTEL και περιλάμβανε χαιρετισμούς, αντιφωνήσεις, συζητήσεις γηια θέματα που αφορούν την Ένωση παλαιών Προσκόπων και στο τέλος  ανάπτυξη του θέματος «150 χρόνια από την ανεύρεση της Νίκης της Νίκης της Σαμοθράκης» από τον παλαιό Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Έβρου Θόδωρο Ορδουμποζάνη. Στη συνέχεια επακολούθησε δείπνο και ψυχαγωγική βραδιά στο ίδιο ξενοδοχείο.
 Επάνω: Άποψη της συνάντησης στο ξενοδοχείο Alexander Beach Hotel. Κάτω ο παλαιός Πρόσκοπος Θόδωρος Ορδουμποζάνης στο βήμα ενώ αναπτύσει το θέμα  «150 χρόνια από την ανεύρεση της Νίκης της Νίκης της Σαμοθράκης»

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στην Αγία Κυριακή, ενώ η φιλαρμονική του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης παιάνιζε εμβατήρια στους κεντρικούς δρόμους  της πόλης. Στη συνέχεια προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες Παλαιούς Προσκόπους καφές στο ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ  από την οικογένεια του πρόσφατα αποβιώσαντος  παλαιού Προσκόπου Σταμάτη Μπράτσα. 
Από την τελετή ονοματοδοσίας του Πάρκου. Επάνω Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης  με τον Πρόεδρο της Ένωσης Παλαιών προσκόπων Αλεξανδρούπολης Σταύρο Μπαμπάλα. Στη μέση, λίγο πριν την έναρξη της τελετής με τον παλιό Δήμαρχο της Πόλης Τάσο Σουλακάκη και τον  παλάιό Πρόσκοπο Στέλιο Κουκουράβα. Και κάτω παλαιοί και ενεργοί Πρόσκοποι της πόλης μας.

Στις 11.00, με την παρουσία των τοπικών αρχών, της φιλαρμονικής του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, του  επί σειρά ετών Δημάρχου της  πόλης Τάσου Σουλακάκη, παλαιών και νέων Προσκόπων και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, στην Ανατολική είσοδο του πάρκου, η ονοματοδοσία του  γνωστού και ως Πάρκου Εγνατία σε  «Πάρκο Προσκόπων». 
 Επάνω: Ο παλιός και ο νέος Δήμαρχος της πόλης Τάσος Σουλακάκης και Βαγγέλης Λαμπάκης. Στη μέση ομάδα από τους συμμετάσχονες στη συνάντηση Παλαιοί Πρόσκόποι.  Και κάτω η φιλαρμονική του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.


Μάλιστα ο Δήμαρχος απευθυνόμενους στους παλαιούς και νέους Προσκόπους τους είπε «Σας παραδίδουμε σήμερα αυτό το Πάρκο με την ελπίδα ότι θα το φροντίζεται όπως και τότε που το δημιουργήσατε και θα αποτελείται παράδειγμα για τους συμπολίτες μας». Μετά την τελετή επακολούθησε εκ μέρους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων παρασημοφόρηση  των επιζώντων προπολεμικών Προσκόπων Στέλιου Κουκουράβα, Μιχάλη Μαρτίνη, Χρήστου Γεροντόπουλου, Γρηγόρη Γρηγοριάδη και Ηλία Παπαδόπουλου. Επίσης από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων απονεμήθηκε στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης  Βαγγέλη Λαμπάκη, το μετάλλειο των Φίλων του Προσκοπισμού.


 Ο Πρόεδρος Παλαιών Προσκόπων Αλεξανδρούπολης Σταύρος Μπαμπάλας (επάνω) και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης (κάτω), στις ομιλίες τους.

Οι εκδηλώσεις έληξαν το μεσημέρι της Κυριακής  στο κέντρο «Χάραμα» με  γεύμα, ανταλλαγή αναμνηστικών και το τραγούδι του αποχωρισμού. Το νέο ραντεβού των παλαιών Προσκόπων Θράκης ορίσθηκε μετά ένα χρόνο στην Ξάνθη. Σκηνές από τις βραβεύσεις: Του Αντιδημάρχου Ζώγια,  από τον Πρόεδρο Παλαιών Προσκόπων Αλεξανδρούπολης Σταύρο Μπαμπάλα,  των επιζώντων Προπολεμικών Προσκόπων Στέλιου Κουκουράβα και Χρήστου Γεροντόπουλου από τον περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Έβρου. Ο εγγονός του Μιχάλη Μαρτίνη, παραλαμβάνει για λογαριασμό του παππού του το σχετικό Μετάλλειο. Κάτω η παρασημοφόρηση  του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη από τον εκπρόσωπο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Και κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες στη νέα είσοδο - πύλη του "Πάρκου των Προσκόπων"

Σχετικό άρθρο με όλη την ιστορία της δημιουργίας του "Πάρκου Προσκόπων" έχουμε αναρτήσει στη παρούσα  ιστοσελίδα μας στις 7 Φεβρουαρίου 2012 με τίτλο "Το πάρκο "ΕΓΝΑΤΙΑ" έργο ζωής των Παλαιών προσκόπων της πόλης μας", μαζί με πολλές παλιές σπάνιες φωτογραφίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου