Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020

Κέρδισε το κοινό «Η Αλεξανδρούπολη των εικαστικών»
Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του κου Θεόδωρου Ορδουμποζάνη «Η Αλεξανδρούπολη των εικαστικών».


Πρόκειται για ένα βιβλίο σε πολυτελή έκδοση  που προσφέρει στους αναγνώστες πλουσιοπάροχα χρώματα, αρώματα και συναισθήματα σε ένα ταξίδι στην ιστορία της Αλεξανδρούπολης με ξεναγούς ζωγράφους, χαράκτες, σκιτσογράφους, φωτογράφους, αρχιτέκτονες, λογοτέχνες, ποιητές και στιχουργούς, μαζί με παλιές ιστορίες και φωτογραφίες της πόλης.


  Όπως λέει και ο συγγραφέας το βιβλίο αυτό το έγγραψε για να μπορέσουμε όλοι μας να διαπιστώσουμε πως είδαν και πως αποτύπωσαν όλοι οι παραπάνω από την σκοπιά τους και με την τέχνη τους τις όποιες ομορφιές της πόλης μας, τους ανθρώπους της, τις δραστηριότητές τους, το χρώμα της, τα κτίρια της, τις γειτονιές της, την θάλασσά της, την ιστορία της. Πως γεύτηκαν το άρωμά της και πως αποτύπωσαν καλλιτεχνικά με χρώματα και λέξεις τις εντυπώσεις τους. Και αναφέρεται βέβαια εκτός από  τους μύστες των εικαστικών τεχνών, (ζωγράφους, χαράκτες, γλύπτες, σκιτσογράφους, φωτογράφους και Αρχιτέκτονες)  και σε ντόπιους ποιητές και λογοτέχνες που τους συντροφεύουν σ΄ αυτό το ταξίδι.Το «ευχαριστώ» του Θ. Ορδουμποζάνη.


 Δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν καλά! Και τώρα ήρθε η ώρα των ευχαριστιών… Πρώτα πρώτα θέλω να εκφράσω την απεριόριστη αγάπη μου προς όλες και όλους, φίλες και φίλους, που γεμίσατε ασφυκτικά την αίθουσα ΤΕΔΝΕΔΟΣ του Ξενοδοχείου Astir – Egnatia, και για το ζεστό σας χειροκρότημα στο τέλος. Η συγκίνησή μου είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Ένα ευχαριστώ προς όλους σας είναι πολύ λίγο.


 Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμο για την τιμή που μου έκανε να παραστεί στην εκδήλωση και να την προλογίσει αλλά και για τα πολύ καλά του λόγια για το πρόσωπό μου, που με τιμούν απεριόριστα, καθώς επίσης και τα όσα είπε για το πρόσωπό μου ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Γιάννη Μπόγδη.

Τι να πω τώρα για τους δύο παρουσιαστές του βιβλίου μου, αγαπημένους φίλους . Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο. Η φιλόλογος Γωγώ Νικολάου με την ουσιαστική περιεχομένου και πλημμυρισμένη από αγάπη και σεβασμό για το έργο μου ομιλία της με συγκίνησε πάρα πολύ. Της οφείλω πολλά περισσότερα από ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Όσο αναφορά τον δεύτερο παρουσιαστή, τον Βαγγέλη Χρόνη, πολυβραβευμένο ποιητή και υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου Λάτση τι να πω; Μου θυμίζει τους στοίχους του παλιού τραγουδιού « Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά, φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις…», και να συμπληρώσω «..και με πολλά και όμορφα δώρα»! Μα πάνω απ΄ όλα με πολύ αγάπη για το πρόσωπό μου και για τη πόλη μας. Η συγκίνησή μου είναι πολύ μεγάλη για την παρουσία του και την ομιλία του. Και ελπίζω να με αξιώσει ο Θεός να παραβρεθώ και σε μια μελλοντική παρουσίαση στη πόλη μας των υπέροχων και βραβευμένων ποιητικών συλλογών του για να του ανταποδώσω το ελάχιστο της οφειλομένης τιμής και αγάπης.


Σειρά έχει η εκδότριά και φίλη μου, Φωτεινή Σκαρλακίδου που επιμελήθηκε με τόσο μεράκι και επιμέλεια την έκδοση του βιβλίου μου, χωρίς να υπολογίσει το κόστος εκτύπωσής του και που φρόντισε για την τόσο όμορφη βραδιάς στο ξενοδοχείο Asthr – Egnatia , αλλά και στη συνέχεια σε παραλιακό κέντρο της πόλης με όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Φωτεινή σε ευχαριστώ από καρδιάς.Πολλές ευχαριστίες και στον συντονιστή της βραδιάς δημοσιογράφο Δημοσθένη Δούκα, αλλά και στο γιό μου Κωνσταντίνο για το πολύ ωραίο και κατατοπιστικό βίντεο με το περιεχόμενο του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου