Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Πόσα Ελληνικά χαρτονομίσματα έχουμε στη τσέπη μας;

Για να δούμε πόσα Ελληνικά χαρτονομίσματα έχουμε στην τσέπη μας ;
Τι ;;;; δεν έχουμε αρκετά ;;;; μήπως όμως αυτά που έχουμε είναι τα περισσότερα Γερμανικά;;;
Διαβάστε με πολύ ΠΡΟΣΟΧΗ: :
Είναι αλήθεια αυτό που ακούγεται ως ψίθυρος; Ότι έχουμε ήδη χρεοκοπήσει και δεν το γνωρίζουμε;
Μερικές αλήθειες για το Ευρώ, που ίσως να μη τις γνωρίζουμε, θα μας λύσουν πολλές απορίες!
Μας λένε ότι είμαστε όλοι στο ευρώ, άρα ούτε και "αυτούς" (τους Ευρωπαίους) τους συμφέρει να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο ευρώ, όσο και αν αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό για ευνόητους λόγους.
Η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα (δηλαδή το EURO) έχει ως εκδότες τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, δηλαδή των χωρών που συμμετέχουν σ΄ αυτή (την Ευρωζώνη).
Η κάθε χώρα τυπώνει όσα ευρώ (χαρτονομίσματα) δικαιολογούν το μέγεθος της και η πορεία της οικονομίας της. Αν κοιτάξουμε στα ευρώ που έχουμε στη τσέπη μας θα διαπιστώσουμε ότι μπροστά από τον αριθμό σειράς κάθε χαρτονομίσματος, υπάρχει ένα γράμμα. Αυτό υποδηλώνει τον εκδότη του τραπεζογραμματίου. Έτσι κάθε χώρα έχει το δικό της ευρώ. Η κωδικοποίηση αυτή έχει όπως αναφέρεται στον παρακάτω πίνακα:

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πληροφορία έχει κρατηθεί στο σκοτάδι. Οι πολιτικές και νομισματικές αρχές δεν θέλουν να την γνωρίζει ο απλός Ευρωπαίος πολίτης! Ένα άλλο (κατά πάσα πιθανότητα παραπλανητικό) στοιχείο είναι ότι το γράμμα-σύμβολο κάθε χώρας που αναγράφεται στα EURO που εκδίδει δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αρχικό γράμμα του ονόματος της χώρας. Δηλαδή, γιατί η Γαλλία να μην είχε το F (France) αντί για το U που έχει και δεν λέει τίποτα στον απλό πολίτη. Ομοίως για την Γερμανία το G (Germany) αντί για το X που έχει.
Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε τι έχουμε μέσα στο πορτοφόλι μας. Γιατί όμως αυτή η επιδίωξη της άγνοιας; Η απάντηση είναι απλή και διαπιστώνεται με μια δοκιμή. Κάνουμε μια ανάληψη 1000 ευρώ από ένα μηχάνημα αυτομάτου ανάληψης χρημάτων (ATM) οποιασδήποτε Τράπεζας. Τσεκάρουμε τους κωδικούς των χαρτονομισμάτων που μαςδίνει το μηχάνημα. Θα δούμε ότι σχεδόν όλοι οι κωδικοί είναι κωδικοί από άλλες χώρες. Ελάχιστα θα είναι τα ελληνικά, αν βέβαια υπάρχουν καθόλου. Κυρίως θα βρούμε γερμανικά (Χ) και ιταλικά (S) ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κινούμαστε και ζούμε με ξένα χρήματα, δανεικά από άλλες χώρες. Αν δεν υπήρχε αυτό το οιονεί συνάλλαγμα, αντί για 1000 ευρώ, θα είχαμε στην τσέπη μας εκατό (100) ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χρεοκοπήσει ως χώρα οριστικά και αμετάκλητα. Και μας κρατάνε στη ζωή με δανεικά! Δηλαδή μας έχουν στον θάλαμο της «εντατικής»!
Γιατί, για να τυπωθούν νέα ελληνικά χαρτονομίσματα EURO πρέπει η οικονομία να αναπτύσσεται (ενώ εμείς έχουμε εισέλθει σε συνεχή ύφεση) ή η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας και των υπηρεσιών μας να κάνει άλματα (σ.σ: σενάριο επιστημονικής φαντασίας για εμάς).

Η σημασία που έχει ο κωδικός σε κάθε χαρτονόμισμα είναι απλή. Σε τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης, τα ευρώ θα μετατραπούν αμέσως στο αντίστοιχο, παλιό εθνικό νόμισμα της κάθε χώρας. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα μετατραπούν αυτόματα, εκείνη την Παρασκευή απόγευμα που θα μας ανακοινωθεί το μαντάτο. Και ως γνωστόν όλα αυτά γίνονται πάντα Παρασκευή απόγευμα που είναι κλειστά τα πάντα, ώστε από την Δευτέρα πρωϊ να αρχίζει η «νέα τάξη» πραγμάτων! Σε εμάς εννοείται, με μια υποτίμηση τουλάχιστον 50%, γιατί η νέα δραχμή θα πρέπει να απηχεί και την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας (500-600 δρχ/1 ευρώ).
Αυτό βέβαια λέγεται και ληστεία της μεσαίας τάξης η οποία ουσιαστικά θα είναι το μεγάλο θύμα μιας τέτοιας εξέλιξης!
Οι Γερμανοί για παράδειγμα θα δεχτούν για μετατροπή σε μάρκα, στο νέο ισχυρό νόμισμα της Ευρώπης, μόνο όσα ευρώ έχουν το X μπροστά, οι Ιταλοί το S, οι Γάλλοι το U κ.λ.π. Τα άλλα χάσανε…… Θα είναι (τα Ελληνικά χαρτονομίσματα Ευρώ με το Υ) σαν τα κατοχικά νομίσματα!

Και Μερικά στοιχεία για την Ελληνική Οικονομία
http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=el&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.theodora.com%2Fwfbcurrent%2Fgreece%2Fgreece_economy.html&sl=en&tl=el
ειδικά :
- ο πίνακας Δημόσιο χρέος (ως% του GPD) 2010 Βαθμοί χώρα, από Rank \ μας κατατάσει ως την 8η χώρα!!!
- ο πίνακας ΑΕΠ - πραγματικό ποσοστό αύξησης (%) μας κατατάσει ως την 77η χώρα!!!
- Έσοδα μικρότερα από τα έξοδα κατά 36,5 δισεκατομμύρια δολάρια!!!
- Χρέος - εξωτερικό: 552,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (30 Ιούνη 2009 εκτ.). Ένα χρόνο μετά, ασφαλώς και το νούμερο αυτόπ θα έχει εκτοξευθεί στα ύψη

Γενικές πληροφορίες για το EURO
Το ευρώ (EUR, €) είναι το ενιαίο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εισήχθη την 1η Ιανουαρίου 1999 και έγινε το νόμισμα περισσότερων από 300 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη. Τα τρία πρώτα χρόνια ήταν ένα άυλο νόμισμα, το οποίο χρησιμοποιούνταν μόνο για λογιστικούς σκοπούς, π.χ. στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ τέθηκαν σε κυκλοφορία μόλις την 1η Ιανουαρίου 2002 και αντικατέστησαν τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα των εθνικών νομισμάτων σε δώδεκα χώρες.

Η ευρωζώνη το 2009.
Σήμερα, είναι το επίσημο νόμισμα σε 16 από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων υπερπόντιων διαμερισμάτων, εδαφών και νησιών τα οποία είτε αποτελούν μέρος κάποιας χώρας της ζώνης του ευρώ είτε συνδέονται με αυτή. Οι χώρες αυτές απαρτίζουν τη ζώνη του ευρώ ή Ευρωζώνη και είναι οι: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία και η Φινλανδία.
Το Μονακό, ο Άγιος Μαρίνος και η Πόλη του Βατικανού χρησιμοποιούν επίσης το ευρώ βάσει επίσημης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ανδόρρα, το Μαυροβούνιο και το Κόσοβο χρησιμοποιούν επίσης το ευρώ αλλά χωρίς επίσημη συμφωνία.

Υπόλοιπες Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Το ευρώ είναι υποχρεωμένες να υιοθετήσουν, μόλις θα πληρούν τα κριτήρια, οι Βουλγαρία, Εσθονία , Λεττονία , Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία και Τσεχία.
Η Δανία, που δεν έχει υποχρέωση να το υιοθετήσει, αλλά είναι μέλος του Μηχανισμού Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ) θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για την υιοθέτηση του ευρώ πριν το 2012.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τα γεγονότα της Μαύρης Τετάρτης αποχώρησε από το Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ) και προς το παρόν δεν προτίθεται να υιοθετήσει το κοινό νόμισμα, λόγω της διάχυτης αντίθεσης της κοινής γνώμης της προς το κοινό νόμισμα.
Υπεύθυνη για την νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.-

4 σχόλια:

  1. σημερα εκανα αναληψη 410 ευρω.τα 10 απο τα 11 χαρτονομισματα ηταν γερμανικης προελευσεως,σε τραπεζα η οποια πριν λιγο καιρο αποκρατικοποιηθηκε,πουληθηκε δε μας ενδιαφερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το χαρτονόμισμα που δεν ήταν Γερμανικό (δηλαδή το ένα από τα 11 που πήρατε από την "Ελληνική" Τράπεζα) ήταν Ελληνικό και μάλιστα 50 ή 100 ευρώ, τότε έχετε στα χέρια σας ένα σπάνιο συλλεκτικό (για την Ελλάδα) χαρτονόμισμα!! Αν το ψάξετε θα δείτε ότι Ελληνικά χαρτονομίσματα είναι μόνο των 5 και 10 ευρώ και κάπου - κάπου των 20 ευρώ. Ευχαριστώ για το σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια

    Έχετε μόλις βγει από την τράπεζά σας τον τελευταίο καιρό και δεν υπάρχει πού αλλού θα μπορούσατε να πάρετε το δάνειο που επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας σήμερα και ας δούμε πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε, Μόνο ειλικρινής και γνήσια άνθρωποι ευπρόσδεκτοι να ισχύουν, μερικές Φορές αυτό που χρειαζόμαστε είναι μόνο γύρω μας και μπορεί να καταλήξετε να μην χρειάζεται να μπει σε περισσότερο χρέος για να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα, Με μια καλή συμβουλή και λύση που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ψάχνετε για να βγούμε από αυτό το στενό γωνία, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας αυτή τη στιγμή. Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να ρωτήσει για τις υπηρεσίες μας.

    Συμπληρώστε τις παρακάτω πληροφορίες:

    όνομα:
    ηλικία:
    διεύθυνση:
    μέλος:
    χώρα:
    τηλεφώνου:
    ποσό που απαιτείται:
    διάρκεια δανείου:
    σκοπός του δανείου:

    Ευγενικά με ελάτε σε επαφή με το συντομότερο δυνατόν έτσι μπορούμε να αρχίσουμε με τη διαδικασία δανείου σας

    Email(chasebanktransferdesk@gmail.com)
    chasebanktransferdesk@yandex.com

    Με Φιλικούς Χαιρετισμούς.
    Τζέιμσταουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σε όλους, είμαι ο Samah Abdullah Awad Al-Karim, χαίρομαι που επιστρέφω σε αυτό το υπέροχο φόρουμ για να καταθέσω για τη βοήθεια που έλαβα από Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου. Χρειαζόμουν απεγνωσμένα ένα δάνειο σε άλλο για να απαλλαγώ από το χρέος και την οικονομική δουλεία που μου είχε βάλει ο πρώην σύζυγός μου. Ήταν πολύ κακό που έπρεπε να ζητήσω βοήθεια από τους φίλους, την οικογένεια, ακόμη και την τράπεζά μου, αλλά κάποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει επειδή το πιστωτικό μου σκορ ήταν πολύ κακό. Έκανα περιήγηση με τον υπολογιστή μου και είδα μερικές μαρτυρίες από άτομα που βοηθούσαν τα πιστωτικά ιδρύματα δανείου με ένα δάνειο, και μετά αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί τους στο email τους: loancreditinstitutions00@gmail.com Ή /WhatsApp: +393509811524., μετά έλαβα ένα μήνυμα από τους και έκανα ό,τι μου ζητήθηκε. Προς μεγάλη μου έκπληξη, μετέφεραν 40.000 δολάρια στον λογαριασμό μου το δάνειο που ζήτησα και τώρα είμαι τόσο χαρούμενος που ξεκαθαρίζω το χρέος μου και έχω επίσης ξεκινήσει μια επιχείρηση με το υπόλοιπο ποσό για να φροντίσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου. Εάν χρειάζεστε δάνειο, επικοινωνήστε με τον καλύτερο δανειοδότη όλων των εποχών Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου στο email του: loancreditinstitutions00@gmail.com /WhatsApp: +393509811524.

    ΑπάντησηΔιαγραφή